5 dagen naar Thüringen (gegarandeerd vertrek!) € 499,00 p.p.


Vertrek:

maandag
24-07-2017
Terugkomst:
 
vrijdag
28-07-2017

 

Hotelinformatie:
Werrapark Resort Hotel Frankenblick

Faciliteiten:
lift, restaurant, gebruik zwembad en sauna inbegrepen

Kamers voorzien van:
douche/wc/tv

Kosten:

Verwenreis
€ 499,00 p.p.
Toeslag 1 pers. kamer
€ 45,00 p.p.
Reisverzekering
€ 14,00 p.p.
Ann. verzekering
€ 40,00 p.p.

Vertrek: 24 / 07 / 2017  |  Terugkomst: 28 / 07 / 2017

Boek snel! Nog enkele plaatsten vrij!
Geniet van de prachtige natuurlandschap en de rijke historie in het hart van Duitsland. Met de historische steden Erfurt en Weimar staat dit relatief kleine gebied bol van de cultuur. Omgeven door prachtige bossen en uitgestrekte berglandschappen met prachtige kastelen, forten en kloosters is Thüringen een bewonderenswaardige vakantiebestemming.


Dag 1
Wanneer alle passagiers zijn opgehaald vertrekken we richting Thüringen. Onderweg stoppen we voor een kopje koffie en de lunch. In de namiddag komen we aan in het hotel. U ontvangt de sleutel van uw kamer en ’s avonds staat er een heerlijk diner klaar. 

Dag 2 
Vandaag bezoeken we de 1200 jaar oude stad Erfurt. Hier maken we een rondrit met de Strassenbahn . We zien oa de Dom, de Peterskirche, de Krämerbrücke, de Fischmarkt en het Rathaus. De vele vakwerkhuizen geven de stad een bijzondere sfeer. Natuurlijk komen we ook langs het indrukwekkende Augustijnerklooster dat nauw is verbonden met de naam van Maarten Luther, die er als monnik heeft gewoond. Een Luthertentoonstelling en het woonvertrek van de reformator zijn nog steeds te bezichtigen. 

Dag 3 
Na het ontbijtbuffet rijden we in zuidwestelijke richting naar de kleurrijke Saalfelder-Feeëngrotten in het hart van het Thüringer Woud. We stappen een andere wereld in met prachtige onderaardse meren, druipsteenformaties en mineralen. Verschillende grotruimten kregen mooie namen als de ‘Graalburcht’, de ‘Sprookjeskathedraal’, de ‘Blauwgroene Grot’ en de ‘Boterkelder’. Met eigen ogen kunt u zien waar ze deze namen aan te danken hebben. Een bijzondere ervaring is de rit met de historische Oberweißbacher-bergtrein. Deze kabelspoorweg is gebouwd in de periode van 1919 tot 1923 en is sinds die tijd in gebruik. Over een lengte van 1.380 meter overwint de spoorweg een hoogteverschil van 323 meter. Dat is een stijging van maar liefst 25%! Ongeveer 18 minuten duurt de gezellige rit in de historische rijtuigen van het dalstation Obstfelderschmiede naar het bergstation Lichtenhain. 
 
Dag 4
Op naar Weimar; één van de belangrijkste culturele pronkstukken van Duitsland. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Veel bezienswaardigheden staan in verband met beroemde inwoners uit het verleden zoals Goethe, Schiller, Liszt en Strauss. Het was eeuwenlang het centrum van het geestelijke leven in Duitsland. We maken een stadstour maken met een gids. In de middag rijden we via een mooie route naar de stad Suhl. In het oude stadscentrum is een gezellige winkelstraat met bijzondere winkeltjes. We bezoeken twee interessante musea in Suhl. Als eerste het voertuig museum met tal van historische auto’s, fietsen, motoren en brommers. Vervolgens het wapenmuseum. Dit is niet verwonderlijk, want Suhl heeft eeuwenlang een voorname rol gespeeld in de wapenindustrie.

Dag 5
Vandaag is het alweer de laatste dag. Na het ontbijt vertrekken we weer richting Nederland en sluiten we de dag af met een diner.

Let op! De dagindeling kan wijzigen!