Woudagemaal en Jopie Huisman museum prijs op aanvraag


Vertrekdata:

Wednesday
01-01-2025

 

Woudagemaal en Jopie Huisman museum

Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.
U krijgt een rondleiding door het gemaal. Een ervaren vrijwilliger neemt u vanuit het bezoekerscentrum over de loopbrug mee in de wereld van stoom, techniek, architectuur en waterkracht. In het bezoekerscentrum draait een indrukwekkende 3D-film en verder bent u vrij om de expositie te beleven.

Na de lunch bezoeken we het Jopie Huisman museum.  
Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie van de kunstenaar. Het is bijzonder dat de veelal realistische werken van meet af aan niet alleen traditionele kunstliefhebbers trekken, maar ook een groot, breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. U kunt op eigen gelegenheid het museum bezichtigen inclusief 2 x koffie met gebak.

Tarieven:

prijs op aanvraag

Extra informatie:
Prijs (op aanvraag) is inclusief:

  • vervoer per luxe touringcar
  • bezoek Woudagemaal
  • lunch
  • bezoek Jopie Huismanmuseum inclusief koffie/thee met gebak