5 dagen naar Millingen aan de Rijn GEGARANDEERD VERTREK € 595,00 p.p.


Vertrek:

Tuesday
25-07-2023
Terugkomst:
 
Saturday
29-07-2023

 

Hotelinformatie:
Enjoyhotel Millingen aan de Rijn

Faciliteiten:

Kamers voorzien van:

Kosten:

Verwenreis
€ 595,00 p.p.
Toeslag 1 pers. kamer
€ 320,00 p.p.
Reisverzekering
€ 20,00 p.p.
Ann. verzekering
€ 55,00 p.p.

Vertrek: 25 / 07 / 2023  |  Terugkomst: 29 / 07 / 2023

Wie Nijmegen zegt, zegt Romeinen! Meer dan 2000 jaar geleden vestigden de Romeinen zich in dit gebied. Tijdens een stadwandeling door de stad Nijgenen ziet u overal nog overblijfselen uit deze tijd. Net over de grens in Xanten liggen de ruïnes van een Romeinse nederzetting. Een gebied met rijke cultuurhistorie en een bijzonder landschap met grote hoogteverschillen. Bij Berg en Dal reiken de heuvels tot een hoogte van wel 90 meter boven NAP. Wij verblijven in Millingen aan de Rijn in de Millingerwaard. Hier gaat de Rijn over in de Waal en is een mooi gebied ontstaan waar de natuur haar eigen gang mag gaan.


Dag 1
We vertrekken in de ochtend vanuit Ruinen richting Millingen aan de Rijn. Rond de lunch komen we daar aan. Na de incheck lunchen we in het hotel en bezoeken ’s middags de Tingieterij in Millingen aan de Rijn. Inclusief koffie/thee met iets lekkers.

Dag 2
Vandaag staat Nijmegen op het programma. In de ochtend maken we een mooie stadswandeling van ca. 1,5 uur onder leiding van een gids. Na afloop kun je het meegebrachte lunchpakket meenemen naar bijvoorbeeld het Kronenburgerpark. Dat ligt om de hoek bij het Nationaal Fietsmuseum Velorama, waar we ’s middags een rondleiding krijgen. Inclusief koffie/thee met iets lekkers. Als afsluiter van de dag maken we een rit met de Zonnetrein door de Ooijpolder.

Dag 3
Op tijd vertrekken we vandaag richting Noord-Limburg. In de ochtend krijgen we een rondleiding door de kasteel tuinen van Arcen. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Iedereen kan daarna op eigen gelegenheid rondstruinen in de tuinen en genieten van het meegebrachte lunchpakket. ’s Middags gaan we naar de brouwerij van Hertog Jan. Een ervaren gids neemt ons mee in het volledige brouwproces. Van de authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige.

Dag 4
Vandaag steken we de grens over naar de Duitse stad Xanten. Ooit lag hier de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. In het Archeologisch park krijgt u een beeld van het alledaagse leven in een Romeinse stad. We bezoeken het amfitheater en de archeologische opgravingen onder leiding van een gids.Iedereen kan daarna op eigen gelegenheid rondkijken in het park en van het lunchpakket genieten. ’s Middags bezoeken we één van de grootste waterburchten van Nederland: kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg.

Dag 5
Na een heerlijk ontbijt pakken we de koffers weer in om richting het noorden van Nederland af te reizen. Onderweg maken we een tussenstop bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. We bekijken het oude stationsgebouw, een grote draaischijf, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, armseinen, handbediende overwegen en nog veel meer wat vroeger op en naast het spoor te zien was. Een bezoek aan het stoomdepot geeft u een indruk van het stoomtijdperk uit de vorige eeuw. Inclusief koffie/thee met iets lekkers. Na een heerlijke warme lunch nemen we afscheid van elkaar en rijden we terug naar Ruinen.

Inclusief:

  • 4 x hotelovernachting met uitgebreid ontbijtbuffet 
  • 4 x lunch of lunchpakket 
  • 4 x een driegangenmenu 
  • Koffiecorner: de hele dag GRATIS koffie en thee in het hotel
  • Dagelijks tussen 17:00 uur en 24:00 uur GRATIS: frisdranken, vruchtensappen, bieren, wijnen, jenevers en Apfelkorn (óók tijdens het diner)
  • Iedere avond entertainment, o.a. live muziek, wandeling en een quizavond  
  • Lekkere versnaperingen in de avonduren, zoals borrelgarnituren 
  • Entree van alle genoemde excursies
  • Binnen een straal van 15 km vanaf Ruinen wordt u thuis opgehaald, anders opstap in Ruinen (voldoende parkeergelegenheid)
Er zijn slechts twee éénpersoonskamers beschikbaar, vraag naar de voorwaarden!